måndag 3 december 2012

Uttorkad...

...är min stackars blogg! I fredags gick jag av för den här gången och är jobbledig drygt en vecka. Smultert för min kropp! (och min blogg ;)) Snacka om att jag blir inaktiv på bloggen när jag jobbar! Men det är som att varken fyset eller psyket orkar ro med båda årorna när det är jobbperiod, att hålla igång hemmet, familjen och jobbet, kräver en viss energi och jag får inget över till annat såsom socialisering, penningslöseri... eller bloggskrivning.

Pynteri...

Julen har anlänt till huset i form av pynt men än är vi på light-nivå. Det är mission impossible att få någon ordning när lillsnorpan vill "hjälpa till" Jag hittar tomtar i skorna i hallen, ett avbrutet stearinljus under kökssoffan och en matkladdig fönsterstjärna vid hennes matplats. Hon hinner överallt, så fort jag vänder ryggen till så har hon hittat på nåt ofog.
Jag tar en paus i pyntandet och fortsätter imorn när hennes far kan roa henne på annat håll :)

Skyltsöndag har varit och det var Sallys första medvetna upplevelse av dagen. En lite fadd version i mitt tycke, det var plusgrader och regnblött ute, affärerna var öppna och den rätta stämningen infann sig inte! När jag var mindre, och nu pratar vi "bara" ca 25 år tillbaka-inte på svart/vit tid ;) -så var det en helt annan grej med skyltsöndag. Det var så kallt att man nästan gruvade sig för att pga tonårsövermod gå med rödfrusen nästipp och stelfrusna fötter bland alla skoteroverallklädda människor. Andedräkterna stod som vita moln ur allas mun, lurviga mössorna var långt nerdragna, glöggen doftade mustigt i den kalla luften och det värmde från dom gatueldar som brann lite här och var. Alla skyltfönster som varit förtejpade kvällen innan var tillgängliga för åskådan och ögonshopping. Tomtarnas paket kostade en hel tjuga och tomtarna såg verkligen ut som tomtar!

Lillans första skyltsöndagspaket :)

Well well... tror jag måste lägga igen mina gröna för tidigt imorn ska jag träffa en ny läkare angående min fibro och det gäller att komma i tid!

Avslutar med en bild som väcker dödarinstinkten i mig. Fick jag tag på den flygande faan som bajsat på min bilruta så lovar jag att denne kraxare hade önskat sig en redig förstoppning just den här dagen! *morr*

*Splatt*