onsdag 7 november 2012

En trevlig småbarnsmiddag...

...blev vi bjudna på idag. Vic, hennes man och lilla gullefjunet bjöd in oss på mat. Dom vuxna i hushållet har förstått det här "små- barn- blir- trötta- tidigare- än- vuxna- och- vill- sluta- socialisera- i- tid- konceptet" och tack för det!
Hur mysigt är det inte att träffas kl 15, surra, ta en klunk valfri dryck, skratta, byta barnblöja, äta förrätt, varmrätt och efterrätt, ta en klunk valfri dryck, läsa barnböcker, surra i mun på småflickorna som kvittrar, lyssna på musik, ta en svängom på dansgolvet med flickorna, byta en barnblöja, ta en klunk valfri dryck, surra, bygga pussel, krama om kvällströtta busungar, avrunda kvällen kl 20 med glädje i kroppen och energi kvar åt övertrött lillsnorpa!?

Jag kan inte tycka att det är värt att ses kl 18 för liknande scenario som ovan, med skillnaden att våran tjej orkar med max två timmar och sen måste nån av oss ligga och natta henne- med stor risk att kvällen fortsätter att spenderas i sovrummet då hon sover otroligt dåligt när främmande röster hörs från nedervåningen.

Givetvis är eftermiddagsvarianten inte alltid genomförbar, men beroende på arbetssituation (ex ledighet mitt i veckan) så kan det vara fullt möjligt.
Jag kan förstå att ni som inte är i samma sits (ni som inte har småbarn) tycker att dagens upplägg kan låta mökigt, tråkigt och otänkbart. Ingen fara, vi kan käka kvällsmiddag ihop om några år när den här fasen har passerat vårat liv :) Just nu passar detta oss.

Dagens sällskap var trevligt, maten var supergod och vi bestämde att detta upprepas! Det finns egentligen bara en sak som jag saknar..eller ångrar rättare sagt... jag smygtittade aldrig i den omtalade skattkammaren! :( Undras just vilka spännande saker som gömmer sig där?! Nåja, nästa gång kanske... ;)

Man vill ju inte komma tomhänt till en middag så gårdagskvällen blev en pysselkväll när jag knåpade ihop ett flaskkort att hänga runt halsen på värdparets pava :)

Flaskkort i sin helhet

Detaljbild på fastsydd blomma

Förutom att maten imponerade så måste ni bara få se dom fantastiska tallrikarna som maten serverades i- stora som salladsskålar men dom fick maten att kännas extra god! *vill ha*

Hej vad det går... Många uppdateringar blir det när jag är jobbledig men alltid retar det nån ;)

Ha det gott!
KRAM