torsdag 9 februari 2012

Dagens morgon....

....går i lugnets tecken. Jag och kärleken sitter mittemot varandra vid köksbordet med varsin kopp innehållande kaffe. Storbarnen gör sin skolplikt, lillan tar sin förmiddagslur och elden värmer skönt från kaminen. Mannen surfar med datorn (som sades vara min men inte vet jag när man ser användarfrekvens?!) och jag får hålla tillgodo med min finaste mobil ;) Bara för att ge han en känga så får ni även ett bildbevis när surfo är in action haha!

Blir inlägget konstigt så beror det på att jag testar min nya bloggapp, dyr som faen men funkar den så är jag nöjder!

Igår när jag jobbade eftermiddag, var det full huggning och mycket att göra. Jag inser att min avdelning är lika anti till kylan som jag är för när det blir nog många minusgrader, börjar saker kärva och ha en benägenhet att haverera. Kul när det är ner till -37 som vi fått utstå! Som tur är så har vi bra arbetsgivare- till skillnad från poliserna i Kiruna som inte får ut vinterkängor!!- och vi hålls med varma, anpassade kläder och skor vilket underlättar vår arbetsvardag :)

Hur som, igår var jag ut i anläggningen och skulle bryta och låsa en transportör- som givetvis låg flera trappor upp i kylan- och halvvägs läser jag på en gul skylt med svart varningstriangel "Varning för syrebrist" Jotack, där stod jag och flåsade som en septemberstorm och kände av syrebristen... men var det omgivningen som sådan som orsakade slut luft i lungorna? Eller var det pga min usla kondis som jag lät astmatisk och halvers döende!? Inte kan det väl ha varit trapporna som jag sprang upp i... eller?! Sen läste jag under varningstexten "sörj för god ventilation" och om inte annat DÅ så var det bara att böja ner huvudet i skam och inse att- näe, ingen annan ursäkt el förklaring finns än min egen fysik! :( Dax att ta tag i detta... har vi hört det förr?! ;)

Nå, nu har gong-gongen ljudit dvs Sally är vaken så nu ska jag passa på att gosa med henne lite innan det är dax för ännu ett em-pass på jobbet :)

Have a nice day!
KRAM