torsdag 5 april 2012

Utlovat brödrecept....

...kommer här, i ord och bild :)

Jäsningsfri limpa.

1 l lättfil
1 kg rågsikt (= 2 l)
3 dl ljus sirap
2 tsk bakpulver
4 tsk bikarbonat
1 msk anis
1 msk fänkål

Stöt anis och fänkål, var för sig, i en mortel

Rör ihop alla ingredienser till en smet.

Klä en långpanna med bakplåtspapper.

Kladda ut smeten jämnt i långpannan. Ett tips är att vid behov blöta den slev/ sked du stryker ut med, då kladdar det fast mindre.

Sätt in långpannan långt ner i kall ugn.

Sätt på ugnen;
100 grader i 30 minuter
125 grader i 15 minuter
150 grader i 15 minuter
175 grader i 15 minuter

(tidigare visad bild- här ser du hur bröden ska skäras)

Pensla med sirapsvatten efter gräddning och dela i fyra lika stora limpor.

Så- enkelt och gott! Hoppas du provar och tycker om brödet :)

Efter att ha tvättat sängkläder och bakat limpor så är det soffläge som gäller. Vaknade med huvudvärken from hell och när man vaknar med den från morgonen så är den svårbotad! Svärföräldrarna har varit förbi en sväng och lämnat ett godis- och pengfyllt påskägg åt vardera barn, förutom Sally då som inte äter snask än men en slant i en påskfin påse fick hon. Jag och matte fick en flaska bubbel med smultronsmak och den poppar vi nog upp imorn på kvällen efter vår påskbuffe som ska avnjutas tillsammans med mamma och Lasse.

Nu intar jag soffan och med följande bild önskar jag er en GLAD PÅSK!! KRAM