måndag 3 augusti 2009

Möhippa...

... i Storforsen. Kan man hitta finare plats att fira en blivande äkta maka/make på?! Jag tror inte det. Igår åkte vi- sex brudar- till denna sköna plats för att vår gulliga Therese skulle få en minnesvärd dag med några av sina väninnor i norr- sista heldagen i sin "gamla identitet". Tess är från småland och är rätt nyuppflyttad så att åka till den stora forsen kändes på något sätt mer än rätt :) Vi hade en välda tur med vädret då vi kom, solen värmde ordentligt och runt omkring oss på klipphällarna steg röken mot himlen- det var lunchtid så jag gissar att dom flesta hade kurrande magar och förberedde lunch ur medhavda matsäckar. Detta gjorde även vi, det blev potatissallad, oliv- och västerbottensostbröd, aioli, kycklingspett, olika korvsorter samt grillade grönsaker. Allt hemlagat och äckligt gott!!! :)

Efter detta tog vi en promenad där Tess med jämna mellanrum fick frågor om sin blivande make och hon hade ju helt klart koll på Niclas!! På väg tillbaka till vår lilla picknick-plätt kom ett stoooort mörkt moln- från ingenstans- och började släppa ner regndroppar stora som måsskitar!!! Vi fick en väldig fart i benen, rent så mkt fart att jag tror att vi var en skrattretande syn. Klipporna blir snorhala då dom är blöta så det gällde att springa snabbt men försiktigt... Ingen lätt kombination! Skulle tro att vi såg ut som ett gäng gravida (jag iaf för jag glömde dra in magfläsket i min iver att skynda fram) kvinnor med en klort i brallan :) (sorry tjejer, ta inte illa upp) *ler* Vissa har mer grace än andra men för MIN del så gäller då liknelsen i allra högsta grad *S*

När vi kom fram var vi dyngblöta ända in på skinnet men humöret var på topp ändå. Vi letade oss in på stora scen där det brukar vara uppträdande och där under ett segeltak slapp vi regnet. Vi satte oss i ring och Tess fick order om att blunda... Därefter kom hennes chokladprovning :) Fyra ljusa sorter och fyra mörka. Tjejen gillar mest ljusa och jag säger då det- hon imponerade!!! Hon satte märke efter märke.. "hmm... denna känns inte som en dyr sort... hmmm... vad kan det vara... hmm.. det känns som coop eller nåt sånt" VA?!?! Hur kan man vara så duktig?! Visst tusan var det coops ljusa och inte särskilt dyra choklad. *skakar på huvudet* Man kan gissa att Tess stoppat i sig en och annan chokladbit i sina dar :)
Efter detta drack vi kaffe och åt en vidunderligt god tårta och surrade, surrade och surrade...

Sammanfattningen är att detta var en annorlunda möhippa (söndag, nyktert, regnigt) men en klart minnesvärd och rolig sådan! TACK alla vänner för en bra dag!

På tal om annat- NU är jag LEDIG två veckor!!! :) Vi har funderingar på att åka ner till Umeå idag för att kolla på soffor på Nolia men vi får se, Matte slutar kl 14 så vi bestämmer oss inte förrän i em. I övrigt händer det mkt i veckan men det återkommer jag med... Nu ska jag sätta mig och stämpla upp för brinnande livet, Monkan kom just förbi med nya stämplar så vi ska "tjuva" av varann ;) Dessutom har jag fått några beställningskort som ska fixas (KUL) så jag har inte tid att sitta här just nu *ler*

Vi hörs och syns!!