söndag 16 augusti 2009

Atchooooo....

... prosit... så har sommarsnuvan nått mig- på semestern!! Hur osis kan man ha?! Snoret rinner, näsan kliar, ögonen rinner och jag nyser i serier om minst fyra varje gång.... Nåja, vi lämnar barnen hos resp förälder idag så jag kan med gott samvete krypa ner under en filt och gona om mig (och förhoppningsvis bli uppassad av min kärleksfulla make) *ler*

Det har hänt mkt sedan vi åkte ut till stugan på Klubben- här kommer en resumé;

Bröllop; lördagen bjöd på vackert väder då underbart vackra Niclas och Therese blev herr och fru inför prälle och vänner. Vi var i Luleå Domkyrka under vigseln och därefter förflyttade vi oss ett antal km till en festlokal där det bjöds på superduper god mat och goda drycker. Bruden ifråga gjorde mig rörd till tårar då vi skulle slå oss ner till bords- det låg en påse på min stol med denna text
Inuti påsen gömde sig ett bedårande halsband som hon uppmärksammat att jag ville ha- och detta har HON köpt till MIG!!! HUR gulligt är inte det på en skala?!?! Det värmde i hjärtat!!!!

Detta kort hade jag gjort åt brudparet- framsidan;


samt insidan, med vers av siv anderssonKräftskiva; fredag kom våra vänner Nicke och Mia ut med sina barn och medan papporna tog barnen till Nimby´s lekland så softade vi mammor några timmar och sedan dukade vi ett barn- och ett vuxenbord i vår lilla men mysiga stuga


Hattar, haklappar och festlampor ingick- det är ju ett måste ;)

När kvällens mörker lagt sig tände vi en brasa i utegrillen och där grillade vi marschmallows tills magarna inte ville ha mer sött. Barnen satte sig i sovrummet och såg film med popcorn knastrandes mellan tänderna medan vi vuxna spelade tärning och intog samma snacks som dom små. SKITMYSIG kväll var det med trevligt sällskap och god mat. Detta måste vi göra till en tradition!!


BD-Open; igår tog vi bilen och brummande 13 mil norrut till Kalix för att se vår 11-åring spela fotbollscup. Vädret var kanon och tjejerna spelade skitbra och det viktigaste av allt- dom hade KUL! I dötiden mellan två matcher hoppade vi in i bilen och tuffade ytterligare fem mil norrut- till Happis- där vi besökte IKEA och Candyworld. Dessutom hade vi lovat lilla 7-åringen att han skulle få åka till ett annat land så vi passerade gränsen över till Finland, snodde om efter att barnen fått skratta gott åt dom finska vägskyltarna och sedan var det dax för fotboll igen. Jag har slagit hastighetsrekord gällande IKEA-shopping- på 20 minuter sprang vi genom butiken, snappade åt oss ljus, ljusstakar, servetter samt några konstblommor och ut igen. Matte muttrade att jag är världsbäst i "dyr-i drift" oxå, 50 spänn/minut *skrattar* Vadårå, det gäller ju att passa på ;)


Ikväll är det final på 100 meter- jag talar givetvis om friidrott- och eftersom vi inte har tv ute på stugan så stannar vi hemmavid och kollar in detta innan vi åker ut för att ha vår vuxensemester i stugan :) Vår personalledare ringde tidigare i veckan och gav mig förlängt- en HEL f**king vecka. Hmm.. man tackar och bockar över generositeten.. "mer vet vi inte i dagsläget" Så... ons-fre ska jag jobba förmiddag- kunde dock ha varit värre, nu kan vi ändå njuta av stugan även om jag måste iväg tre dagar. Man får vara glad för det lilla ibland!
Dessutom ska vi ha partykväll på fredagen, Nicke, Mia, Anders, Pörni, Monkan och Tommy kommer ut. Gissar att vi äter gott, spelar spel och dricker lite vuxendricka ;) Ska bli jättekul!


Sen måste jag bara berätta att jag har svettpärlor i pannan av dåligt samvete... VET NI vad jag har gjort?!?! Jag har handlat så dyrt att jag skäms!! (men jag frågade maken först för annars hade jag knappast handlat) Jag råkade surfa in på Ljuva Änglar och där höll jag på att sätta kaffet i vrångstrupen. Älskade, underbara alfabetet "Katie Classic" som är pensionerat och knappast går att få tag på fanns där- för en DYR peng men va fan!


Jag har velat ha detta alfabet så otroligt mkt och nu fanns det där framför mina ögon! Nu är det beställt och betalt och mest troligt är detta den mest dyra sak jag någonsin handlat i scrapvärlden men så kommer jag oxå vara extremt rädd om det. Visst- vänner får absolut stansa av det!- men här hemma, jag kommer inte att släppa det utanför dörren. Lite löjligt kanske men för mig känns det helt rätt...


Tiden rinner iväg och jag med den (åtminstone min näsa) Barnen ska åka så nu har jag inte tid att sitta här mer. Har inte ens kollat runt bland bloggar eller mail så håll ut mina vänner, efter nästa helg är jag "back on track" igen.


Sköt om er och kalasa på kräftor och surströmming kommande vecka :)
Tjingtjong