fredag 4 september 2009

Tusen tack...

...alla ni underbara som jobb- gratulerat mig i gästboken och via mail, det värmer långt in i hjärteroten :)) Jag har inte förstått det fullt ut än men på måndag då jag ska in och skriva på papprena kanske det ploppar in i skallen...

Återigen fredagkväll- och som barnen skulle ha sjungit om dom var här -"snart e de dax för fredagsmyyys" (fan vad radioreklamen fastnar, nu sitter trudilutten i huvudet på mig oxå!) Annars har jag faktiskt avnjutit den här fredagkvällen i ensamhet! Tanken var att jag skulle ta en tur upp till goa vännerna Nicke och Mia men -wooouum- tiden rusade iväg och vips var den efter 22.30!! Med en fredagstrött mamma i familjen är det inte lämpligt att klampa in så sent. Det kommer en kväll till imorn, det kanske lyckas bättre då ;)


Vi har varit igång rätt bra tidigare idag både jag och Mattias, med diverse städning och rensning. På övreplanet i huset har vi ett allrum som är tänkt åt barnen. Fram till idag hade vi en hörnsoffa, ett bord, ett hockeyspel, en tv/ boxer/ video med tillhörande bänk, tre malm-byråer, fyra saccosäckar samt en massa skit och dammhögar!! Med skit menar jag hockeyspelsgubbar utan fötter, spelkulor, glitterflagor, studsbollar, träskruv. You name it, här kunde man fynda i princip vad som helst!! Det är ganska skickligt att lyckas få till en sån kompott- i ett rum där barnen ska spela spel, mysa och umgås *kliar mig i huvudet*.

Nåja, eftersom ingen av barnen sitter i soffan och ser tv eller läser böcker- vilket var tanken- utan föredrar sina egna rum, har vi burit ner och ut i princip allt! Det enda som är kvar är saccosäckarna och malm-byråerna. Sen fick dammsugaren jobba i varenda vrå och skrymsle!! Nu ekar det när man pratar i allrummet *S*

Efter att ha skjutsat maken på jobbet strax efter fem, åkte jag förbi en av våra fiiina stormarknader och inhandlade två nya böcker samt lite.... åhh, hade gärna sagt broccoli och morötter men.. näe... så vettig var jag inte! Det blev betydligt högre fett- och sockerhalt än så *skäms på mig* Väl hemma satte jag mig vid datorn och provade använda programmet "IKEA Home Planner" och det var skitkul att mäta, klicka, tänka... och mäta och tänka.. och klicka... och tänka.... och mäta, mäta, mäta.... Sen orkade jag inte springa fram och tillbaka mer (eller så var det snasket och böckerna som lockade *ler*)

Längtar till vår kommande ikea-tripp som vi "måste tvinga" oss igenom inom en snar framtid ;) Innan höstmörkret och ovädret bryter ut ordentligt så ska barnen ha sina efterlängtade pyssel- och datahörnor. Vi ska möblera allrummet med ett nytt databord + stol samt ett långt bord med fyra stolar där barnen ska ha möjlighet att släppa fram sina kreativa sidor :) Några bokhyllor, vägghyllor och lampor ska oxå slinka med hem från ikea om jag får bestämma- vilket jag får eftersom jag är självutnämnd chef i detta familjeföretag *hostar och kraxar* Jag har redan hunnit köpa hem ganska många scrapsaker åt dom som ska delas gemensamt- bl.a skärmaskin, mönsterpapper, CS, monterade stämplar, och lite pennor. Promarkers- som jag älskar får jag köpa in lite pö om pö eftersom dom kostar en del! Sen har jag stämplat upp en drös av mina egna stämplar åt dom, och dessa uppstämplade motiv ska in i pärmar i fotofickor. Snart har vi guldläge när julkorten ska börja produceras :)

Ooops..höll nästan på att glömma att berätta om mitt paket som kom idag heeela vägen från Amerika ;) Som jag nämnt tidigare så har jag beställt och fått mitt Katie-alfabet men det var bara alfabet, inga siffror eller "&"- tecken. Dessa ville jag ju så jättegärna ha så jag googlade och fick fram en sida - Montana's Scrappers Bunkhouse - som drivs av en kvinna vid namn Jo. Jag mailade på min ytterst knaggliga engelska och frågade om hon hade kvar siffrorna och vad slutsumman skulle bli OM hon skickade till sverige (vilket inte alla gör) Sedan hade vi en trevlig mailkontakt hit och dit innan jag slutligen beställde- och idag kom mina saker!! Kolla in deras sida, dom har hur mkt som helst i scrap-väg. Bara under "QuicKutz" finns MASSOR!


Min vecka känns som "plötsligt händer det"- jag kanske borde köpa en lott imorn ;)


Hittade en bortglömd vägglampa i förrådet då jag grävde runt efter en bordslampa. Den har legat på en hylla och väntat på en lämplig placering och nu svepte jag runt med ögonen och bestämde mig för att montera upp den ovanför vår säng. Det är min händiga, duktiga svärfar som gjort denna och den är så fin! Han är inte bara en fena på matlagning, hans svetsning är oxå top10 :)

Så här ser lampan ut med blixt- lite hårt utseende (lampan ryms rätt bra mellan sänggaveln och snedtaket)


Mysigt värre utan kamerablixt :)


Nå mina kära vänner, nu ska jag ta min bok och krypa upp mot kuddarna i bädden. Jag har dragits med en enorm värk i kroppen idag och det beror på det hiskeligt dåliga vädret som startade dagen. Det blåste som attan och regnet öste ner! Då får jag lida pin *suckar* Men men... två tabletter, en bok och lugn och ro- bra botemedel :)

Sköt om er allihopa och snälla ni- skriv gärna en liten kommentar då ni är in här, det rasslar på som bara den i min besöksräknare men det är inte i närheten lika många som ger sig tillkänna! Jag bits inte- på sant :)