onsdag 23 september 2009

Livlig fantasi?! Vem...JAG?!?!

... Jo *suckar* Tyvärr så är det jag- jag erkänner! Inte vet jag om det har att göra med ålder, större insikt om eventuella faror eller bara... mjukvaruproblem i mina själsliga känselspröt *ler* Men faktum är att jag har blivit så sjåpig med åren och det verkar inte ge med sig. Då jag var yngre var mörker och hastigt uppkomna ljud inga problem men nu... nu får jag nästan ha inkontinensskydd då jag ser en hemsk film. Observera att jag sa nästan ;)

Se trailern på egen risk!!
The Haunting in Connecticut


Den här filmen hyrde vi i Hemavan men jag säger då det- vi såg den inte ens halvvägs. Till och med stora starka maken satt och hurvades och halvkisade bakom ögonlocken och det hör inte till vanligheterna. Till slut sa han; "nä fy fan, det här var läskigt, nu slår vi av" JAPP, jag var inte sen att hålla med...
Många gånger kan man tänka "det är bara på film" och upprepa det som ett mantra då det blir för läskigt men det går inte med den här filmen för den är baserad på en verklig händelse. Av nån underlig anledning så vill jag som ändå se den klart- i dagsljus, gärna i ett stort sällskap. Nån modig som hakar på?! ;)


Igår strax före lunch kom hurtiga Anna förbi på kaffe- och surrstund. Hon är så duktig som kommit igång med lite fysiska utmaningar för kroppen- vilket jag oxå måste göra! Ska söka inspiration och ork från henne och försöka hänga på då hon är på prommis :) Hur som haver, vi hade en trevlig stund då vi drog i oss kaffe och dryftade världens alla samtalsämnen ända fram till jag var tvungen att åka...

...till min anställningsintervju och den gick bra. I 40 minuter blev jag pumpad på info om mig själv, sånadär frågor som inte är så jädrans lätta att svara på "vad kan du tillföra företaget" "vad är dina styrkor som person" och så vidare... Kändes ändå avslappnat både före, under och efter intervjun. Kanske för att jag redan sitter i dubbelbottnad båt och inte känner mig i kissnödigt behov av jobb (då jag redan har fast jobb i etablerad industri- var bara tvungen att få skriva det en gång till, jag njuter än bara av tanken på fast jobb *S*)

Efter det agerade jag sjuktransport till Sunderbyn åt min lilla underbara JennyPenny som jag dels jobbat med på Nattpatrullen men även stött, nött och blött ihop med under två års studier i Kalix. Diagnosen blev regnbågshinneinflammation och vännen hade så ont och var rödögd och jag led så med henne. Att hon sen blev utstirrad pga sitt svarta öga (orsakat av pupillvidgande droppar) gjorde ju inte saken bättre! Nåja, hon är en tuff tjej så det där kommer att bli toppen bara hon sköter sig med läkemedelsdroppning i ögat!

Jag hann oxå iväg på ett föräldramöte där det snackades om cykelhjälmar, datorspel, "kära- killar- nyper- söta- tjejer- i- armen- problem" osv. Våra barn börjar bli stora- och dessa ungar går "bara" i femman än. Vad månne det bliva sedan (egna ungdomsupplevelser = förträngda!)

En snabbvisit hos mor hann jag oxå med, vi hjälptes åt med ett födelsedagskort åt min kusins fru.... Så nån IKEA-skruv hann jag inte dra på hela dagen! Det tar jag dock igen idag, med tungan rätt i mun (höger gipa) satte jag nyss ihop en stol- bara tre kvar. Mattias hann sno ihop databordet innan han åkte till jobbet för ett eftermiddagsskift så nu börjar jag se slutet av monteringar... Sen återstår bara att köpa in resterande varor som var slut- och dom möbler jag kommit på så här i efterhand att vi behöver i allrummet. Detta tar vi dock nästa månad då börsen tillåter, just nu går jag ju faktiskt fortfarande på a-kassa :)


Idag är jag en taximamma, först ska jag hämta upp stora tjejen från skolan, sen plockar jag hem våra tre yngsta barn från fritte (där dom är av en god anledning) och sen ska jag skjutsa 00-sonen på träning- efter att först ha hämtat upp en av hans lagkompisar på vägen. Allt detta med en timmes mellanrum- utan möjlighet att synka ihop körningarna på något sätt. Sedan ska jag givetvis hämta hem pojkarna från träningen och leverera kompisen till sin mamma. Gissar att jag inte hinner så värst mycket mer än så idag *ler* Jo, kanske skruva ihop sista stolarna och hjälpa barnen att sortera in sina uppstämplade motiv i pärmen som dom ska få.

Förstår ni nu varför jag mumlar om att dygnet har för få timmar?!?! Och då ska ni betänka att jag går hemma, jag behöver inte avsätta en massa timmar/ dag för att vara på jobbet!! Sjukt egentligen. Men, det är ju jag själv som sätter mig i den sitsen. Och tro nu inte för allt i världen att jag rabblar upp alla mina göromål bara för att verka duktig, översocial eller märkvärdig på något sätt, jag vill bara dela med mig av min vardag till er- och så här ser min vardag ut just nu :)


Nu ska jag gå ut på en promenad, jag har nämligen fått en saftig, lockande morot av Mattias (och nej, för dig med livlig- läs; snuskig- fantasi kan jag säga att det inte är en sån jag menar *S*) Varje minut av promenerande genererar lika många minuters massage och det är ju ett lockbete utan dess like. Jag med min ständigt återkommande spänningshuvudvärk är alltid törstande efter massage och nu får jag det om jag rör på mig :)
Hmm... det där lät mer än lovligt knäppt egentligen... för att förklara hans erbjudande på enklaste sätt; han tycker inte att jag är för fet så att han måste kicka ut mig för att motionera bort gäddhäng och valkar, han ser hur dåligt jag mår över min vikt och han ser även min omotivation kring motion. Jag har en man som inte vill ha en trådsmal fru utan "det ska vara lite att hålla i" och "det är bara mer att älska"- tyvärr gör ju hans inställning att jag inte ökar på min motionsmotivering. Men nu jäklarns- nu är det dax att börja tänka på Beach 2010 :)

Du som orkat hänga med så här långt i texten har gjort det bra! Det blev ett halversgnälligt inlägg idag men såna måste oxå få plats nångång då och då.

Ha det så underbart... och hojta till om vi ska ha en movie-kväll framöver *s*