fredag 5 augusti 2011

Jag lever....

... men min tid räcker inte till!! Det underbara sommarvädret gör ju inte heller att datorn känns prioriterad på något sätt. Mycket har vi hunnit med iaf. Vi har varit på två underbart fina, stämningsfulla bröllop och snart är det dax för sommarens tredje i ordningen :) Problemet när man helammar en flaskvägrande bebis är att kvällen avslutas hyfsat fort för det är en nooog så högljudd miljö att vistas i när en rolig, fartig bröllopsfest drar igång med musik och underhållning. Att klämma på henne ett par Peltor- skydd på öronen är ingen lösning som passar oss för jag vet själv via jobbet hur konstigt det låter med det dova ljudet som trots allt smiter igenom kåporna- och hur ska en bebis gilla det?! Och inte har jag ro att lämna bort henne när hon inte tar flaska, trots att den är fylld med mamma-mat så funkar det dåligt! Näe, vi har varit med så långt det gått och när utomhusluften blivit för kylig och myggen känt lukten av människoblod, då har vi tackat för oss och lämnat dom partajande människorna :)

Förutom två bröllop har jag hunnit med en möhippa på Ebbenjarka, en skärgårdstur med jobbet till Brändöskär, två veckors stugsemester på Klubben (pite havsbad) och en familjetur ner till Tallbackens camping för ytterligare lite stugliv. Däremellan ska man klämma in fotboll, socialt umgänge, hushållssysslor och annat smått och gott som hör livet till. Jag ska försöka- observera ordvalet- försöka ändra mitt sätt att skriva här.. eller åtminstone variera det lite så att jag kanske bara kan nöja mig med en kort, snabb uppdatering av läget då och då. Det ska ju inte behöva gå typ sex veckor mellan inläggen och resultera i en låååång text. På nåt vis har jag fått för mig att jag inte får glömma skriva om nåt jag gjort eller upplevt och det ska gärna dokumenteras med bild oxå- what a shit! Ska tänka om kring det... försöööka iaf ;)

Tråkigt nog så har kameraj¤$§ln kejkat men trösten i bedrövelsen är att vi har två bra objektiv som funkar så det vi spanar på nu är ett nytt kamerahus. Det gamla kostar nästan lika mkt att repa som att köpa nytt och då funderar man inte så mycket då kameran är snart fyra år....
Här kommer några bröllopsalster som jag hunnit fota;


Framsida på lillasysters och svågers gästbok


Insida gästbok (plats för foto utmärkt med magnetstämplar)


Detaljbild gästbok (bl.a glitterembossad dubbelfjäril)


Kort till min "storasyster" & fd kollega Sus o hennes Janne


Insida i kort (med bortredigerade namn)


Detaljbild på gräddfluffet

Med blandade men mest positiva känslor har jag tagit beslutet att förlänga min mamma- ledighet året ut. Känns ofantligt skönt på många sätt, liten blir fem månader om några dagar och lika länge som hon funnits, lika länge till ska jag fortsätta vara hemma och njuta. För njuter gör jag! Det händer så mycket nu och jag vill vara med om så mkt som möjligt. Bara att lämna henne hemma med pappa sju timmar vid båtturen med kollegorna var jobbigt även om jag visste att hon var i dom bästa händerna- men för mitt ego var det både jobbigt och nyttigt. Vi sitter som ihop i symbios och det är nog bra att lätta liiite på det klistret :) Världens bästa pappa måste oxå få chansen att njuta av sin lilla dotter! Samtidigt som jag njuter så skaver det lite i mig för jag är smått ivrig att komma tillbaka på min (nya) tjänst och få lära mig allt jag ska lära mig- och det lär ta åratal innan jag lärt mig det jag ska men jag måste ju börja nånstans :) Men efter nyår är det nya tag som gäller. Fördelen med att vara skiftare båda två är att vi sparar föräldradagar så in i norden! Vi kommer knappt att förbruka en enda dag under våren 2012 eftersom det finns en förälder hemma i princip alla dygnets timmar och även framöver, när det börjar bli dax för förskola, så kommer vi att ha en soft tillvaro med få dagars behov ;) Känns skönt!!

Så.. det var det det! Sköt om er, njut av sommarens sista dagar (?) och tänd mysljus i det smygande höstmörkret!