onsdag 5 maj 2010

Äckelpäckel!!

I går och idag har jag testat mina nerver till den yttersta gränsen! Jag är en riktig kryp-hatare och det gäller i princip alla sorters kryp. Spindlar är sååå små och sååå harmlösa- men det skiter väl jag i! Jag hatar dom ändå och råkar en åtta-bent sak komma i min närhet, blir jag alldeles stel, småfjunen i nacken och på armarna reser sig och jag får anstränga mig ordentligt om jag ska kunna kväva mitt skrik som ligger i strupen.

Eftersom jag har fibro så är min effektiva kapacitet inte på topp alla dagar och nu ligger jag i hårdträning då det gäller att prioritera saker som ska göras och sedan försöka att inte "övergöra" allt. För en vanlig frisk svenne är detta inte så lätt att fatta för "hur sjåpig får man bli" då man inte tvättar och hänger innehållet i mer än en tvättmaskin/ dag... eller då man bara putsar tre fönster/ dag?! Då man lika är igång tänker nog många- och så brukar jag oxå tänka. Har jag ändå dragit fram städattiraljerna av olika slag så vill man gärna "göra bort" så mkt som möjligt på en och samma gång. För oss med värk i kroppen går det att göra så- om man sen vill bli liggandes med strålande, molande värk i upp till någon dag! Inte så värst kul- näe!! Om det så ska ta en hel vecka att få husets alla fönster rena så får det bli så. Igår tog jag två rackare och idag ytterligare tre. Våra fönster är inte dom roligaste att putsa då man måste ta skruvmejseln till hjälp för att komma åt insidorna av alla fönster.. skruva, skruva, putsa, torka, skruva, skruva.....

Hoppsan, det blev ett sidospår av ordentligt slag. Nu var det inte min haltande arbetsinsats jag skulle berätta om *s*

Igår hade jag värsta gast- och hojtkonserten då jag tog dom två första fönstren. Tror banne mig att alla skogens spindelj%"½§+ar har bosatt sig i kanterna runt rutorna. Jag vispade och viftade ut flertalet med trasan genom det öppna fönstret- under tjut och skrik- och sen var jag livrädd att nån liten skit klarat sig kvar i trasan så då var jag ju tvungen att nagelfara stycket med ögonen innan jag kunde fortsätta. Behöver jag tillägga att det tog en evighet att bli klar *ler*

Idag var det så dax för husets tre köksfönster. Vis av erfarenhet hade jag fram dammsugaren för att ta bort spindelväv plus alla eventuella kryp som kom i min väg så det blev en betydligt smidigare arbetsgång. MEN.... när jag öppnade mittenfönstret fick jag en chock!! Detta skådade mitt högra och vänstra öga!!


Snacka om äckelpäckel! Jag är inte hajj på djur men jag tycker det ser ut som bi-eller getingfoster *uuäääägghh*
Snacka om flitiga fän som lyckats klämma in en hel BB-avdelning mellan fönsterkarm och fönsterruta (och nej, vi har inte speciellt glesa fönster *s*)


Närbild på "fostret"


Usch!! Nu gäller det bara att komma ihåg att tömma dammsugaren så att det inte blir livat i luckan i dammsugarpåsen, men det överlåter jag åt maken *flinar* Jag har haft nog med närkontakt av småskitkryp!!

På tal om något mycket trevligare... Kolla vad jag har fått!! Jag är frusen (ständigt och jämt) och söta Anne- barndomskompis till mor- har stickat dessa snygga och sköna strumpor åt mig. Känns nice att ha dom på fossingarna- tack Anne!! :)


Dessutom hade hon gjort flera coola mössor- och givetvis var jag tvungen att roffa åt mig en i blå/lila toner med en mjuk svart lurvkant längst ner. Då jag inte anser mig vara speciellt fotogenique så fick Gröna-Lund-kaninen agera fotomodell :) Bilden gör inte mössan rättvisa, den är super i verkligheten!


Snart ska kära maken ha datorn för att spela lite Poker- och jag ser fram emot det för då blir det som förr, han sitter vid datorn och jag sitter i pysselhörnan- två meter från varann, i varsin egen värld men ändå tillsammans *ler* Det är rätt mysigt det!

Väntar på paket som kommer imorn -om jag har tur. Jag har beställt en present åt mig själv i form av magnetalfabet (making memories) :) Har aldrig testat ett sånt men ser fram emot att få prova stämpla upp lite texter som jag sett andra göra- det ser så fint ut!

Ha en skön dag och ta hand om er!!