tisdag 11 januari 2011

Ny dator....

... och känner jag mig själv kommer jag garanterat att fippla bort både text och bild några gånger om, innan jag lär mig hur jag ska hantera denna tingest! Det är min första laptop och inte nog med att jag försöker lära mig att föra muspekaren via platta- det är ju nya funktioner och program som jag inte är van vid *suckar* Men det ger sig nog med tiden, jag ska ju snart vara "lyxhustru" och mysa hemma i soffan medan bebis-boet med inneboende växer till sig så jag lär ha tid på mig att träna upp mina datorvanor :)

Någon bild bjussar jag inte på i detta inlägg för alla bilder ligger på den gamla datorn så när usb-stickan är upphittad ska jag ladda över bilder...

Vi har varit på äventyr helgen som var. Ville inte orda om det i förväg för såpass långt kan jag tänka att det är obra att flagga i en allmän blogg att huset står öde och tomt *ler* 10-åriga sonen hade innebandycup i Örnsköldsvik fre-sön så torsdagkväll hämtade vi hem han från fadern och fre vid lunchtid påbörjade vi vår dryga 30-milsresa neråt i landet. Shit vad läskigt det var bitvis, vädrets makter var inte riktigt på vår sida så det var långa bilköer, snörök och stundtals ordentligt snöfall men vi tog oss fram helskinnade iaf. Sedan har pojkarna bjudit på riktigt underhållande, tuffa och jämna matcher med fyra vinster av fem möjliga- en nyttig uddamålsförlust fick dom genomlida! Dom här killarna har bara förlorat en match under hela säsongen och nu kom nummer två som mynnade ut i ett hiskeligt dåligt uppförande.Efter matchen grinades, surades och kastades det klubbor i sargen- tills domaren tillrättavisade dom och varnade med matchstraff... Spaka pojkar fick bita ihop och gilla läget *S* Men som sagt, i övrigt har dom uppträtt exemplariskt och vi har alla haft en rolig helg tillsammans!

Något som tärde hårt på mitt tålamod var alla slapphänta föräldrar och busiga barn som bodde på samma hotell som oss. Lördagkväll åkte Matte och några andra pappor på hockey tillsammans med hela kill-skocken inkl tränarna och såg Modo-Skellefteå. Eftersom jag var mer än lovligt svullen/ trött och inget av lagen ligger mig varmt om hjärtat, stannade jag kvar på rummet med dricka, godis, tv och skvallertidningar och det var skönt :) Tyvärr hade vi några barnfamiljer på samma hotellvåning som vi bodde på och missförstå mig rätt- barn och föräldrar ska absolut njuta av hotellvistelser tillsammans- men man kan som förälder ha lite koll på sina telningar (i detta fall barn i åldrarna 8-12 år)! Har jag betalat pengar för att avnjuta en hotellvistelse, vill jag INTE ha ett gäng skrikande, springande barn som härjar utanför min dörr och kör race i hotellkorridoren!! Jag kan tänka mig att föräldrarna hörde sina stojiga barn lika mkt genom sina egna dörrar som jag gjorde genom min men inte en tillsägelse hördes och när klockan närmade sig halv elva höll jag på att förvandlas till häxan surtant! Det var bara ogjort att jag skulle tappa behärskningen och slita upp min dörr, ryta som en vrålapa och sen lägga mig på sängen med hettande, skamsna kindrosor! Det spelar ingen roll att det är en lördagkväll, jag vill gärna ha lugn och ro ändå. Detta gäller i allra högsta grad nu när jag sover så dåligt som jag gör, numer är det ständig halsbränna, fogvärk och livlig bebis som stör min "skönhetssömn" så jag är sällan utvilad.

Idag går vi in i vecka 32 och på fredag ska vi på besiktning hos morskan :) Blir spännande att se om allt verkar lika bra som tidigare. Jag börjar känna mig svullen, rent så mkt att det känns som att det skvalpar när jag rör mig ;) , och i veckan blir det att- med stor sorg i hjärtat- klippa ringarna! *ledsen* Jag hann inte riktigt vara med så var ringfingret så pass svullet att varken kallvatten, tvål eller våld hjälper! Jag hoppas bara att ringarna går att få ihop på ett fint sätt när dom väl ska på igen.

Idag har Matte påbörjat rivning av bastu och det är på tiden! Vi ska plocka bort hela bastun och renovera och utöka tvättstugan och detta ska vara färdigställt innan plutten/ pluttan kommer. Jo, du läste rätt. Jag börjar känna tvivel ang barnets kön, nog pratar vi om "hon" hela tiden men nånstans innerst inne börjar osäkerheten gro till sig *ler* Jag tror det hör ihop med att det närmar sig förlossning men jag vet inte... kanske lika bra att försöka tänka neutralt och omnämna bebban som "Mini" igen så vi inte får en jättechock om det kommer en variant med kulor och pinne mellan benen :) LIKA välkommen men det kan bli lite chockartat ändå om inställningen varit riktad mot en tjej.

Två av mina vänner har beräknad nedkomst när som helst och det är spännande. Den ena har bara ca tre dagar kvar och den andra har ca tolv så i princip kan dom få sitt fjärde resp andra barn i skrivande stund! Jag kommer att avundas dom för att dom får "göra bort sitt" men min tur kommer oxå :)

Nu är det dax att balansera blodsockernivån med lite lunch innan sista eftermiddagspasset på jobbet ska avverkas :) Jag önskar er en trevlig dag och så hoppas jag ni har överseende med mitt skrivande tills jag är van denna mackapär. T.o.m mitt sätt att skriva och uttrycka mig känns annorlunda *S*

Ha det gott och ta hand om er!!