lördag 27 april 2013

Men vad fridens...

...är det som händer med mig? Blödig har jag alltid varit, mer eller mindre men på sista tiden har jag förvandlats till en fullblodig lipsill- på sant! Igår satt jag med gullrumpan och tittade på Specialagent Oso på Disney Junior, ni vet den tecknade nallebjörnen som hjälper barn över hela världen med deras problem. I just detta avsnitt var det en pojke som hade tappat bort sin familj i en affär och Oso skulle visa hur man gör när man kommit bort från sin familj. Trots att serien är för småbarn och trots att det är tecknat så sipprade tårarna fram när mamman kom tillbaka och hittade pojken. Löjligt! *suck*

Imorse läste jag världsbladet PT och där var det en artikel om en vanlig småbarnsmamma som insjuknade för två år sen. Artikeln kan du läsa HÄR och jag gissar att du lyckas bättre än jag för mindre än halvvägs in i texten så tjöt jag så mycket att jag fick lägga bort tidningen då jag inte såg att läsa genom tårarna som vällde fram!

Samma salta känsloblask rann över när maken spelade upp detta radioklipp från "Vakna med NRJ" där programledarna på uppmaning av offrets bror drog ett i mitt tycke lite väl hårt skämt. Tjejen är ett äkta Bieber-fan och hon skulle få gå på konserten med sin bror men hon blev även itutad att hon vunnit en egen träff med sin idol. Hon blev så överexalterad att hon nästan hyperventilerade, en hetsandning som övergick i besviken gråt när hon fick veta att dom dragit henne vid näsan- i radiosändning. Oavsett ålder på tjejen och oavsett vilken idol man har så tyckte jag att det var taskigt att göra detta mot henne. Det är lite som att ge ett barn en godispåse för att sen slita den ur händerna på stackarn... eller att lura i nån att man vunnit en miljon på sin lottorad för att sen när känslan av ett ljus i ekonomin uppenbarat sig, vräka ur sig att man var lurad och personen kraschlandar i vardagen. Inte min smak när det gäller humor. Man kan skoja om mycket och visst är det många som garvar sig harmynta men i detta fall hade jag väldigt lätt för att hålla mig för skratt. Så lätt att jag sympatigrät med stackarn som turligt nog åtminstone skulle få gå på konserten! Jaja, det är tur att vi är olika!

Pippi på Pippi...

Nu ska ni få se så fin gullrumpan är i sina nya fina "Pippi-kläder" :) Morfars fru har stickat en fiskartröja och en hängmössa och dessa satt som ett smäck på liten! Hon kutade runt och njöt av uppmärksamheten och fotograferingen men sista bilden tolkar jag som att hon blev lätt less att agera modell ;)

Dagen efter kom Monkan med en stor, mjuk barbapappa och en poncho som hon köpte eftersom hennes tankar gick direkt till våran alldeles egna lilla pippi och plagget var som gjord för snorpan ❤ Hon fick även en vit pälsmössa med harsvans och en rejäl hemmasydd, fodrad yllekappa med liknande vit pälskrage på huvan. Dessa måste hon dock växa i, om nåt år är det lagom stort för henne. Det tackar vi för :)

Värsta posen ;)

Nytt ljus i tillvaron...

Jag firar min 29-årsdag *host* (eller var det kanske 39?!) tre dagar efter framkomst i USA och därför kom min pappa med fru på besök och gav mig några förskottspresenter som dom visste att jag ville ha. Tre nya fönsterlampor till vardagsrummet...

Dåliga bilder då det är dagsljus men såhär blev det med dom nya lamporna...

...och såhär såg det ut innan med dom vita rispapperslamporna...

...och en läcker eldstad i smide som går att använda till mindre grillning men som även är fin som dekoration ute på gården vid bjudningar eller bara utemys :)

Jag får fota en bättre bild på dom fina lamporna när det mörknar ute :)

Resfeber i dubbel bemärkelse...

Det börjar närma sig avresa och en liten tanke på packning har ploppat upp. Var in hos Anna på Mediskin Plus+ och köpte ett resekit med märket Exuviance. Detta märke är superbra för min Rosacea som jag haft i många år! Med resekit slipper jag dra med mina större förpackningar och jag behöver inte oroa mig för mängden när det ska packas :)

Necessären innehåller:
Rengöring, Toner, Dagcreme med SPF 15, Nattcreme, Ansiktsmask, Ansiktsserum, Hand & Body Lotion och Bodywash.

Nu ska jag bara in till min frissavän Lisa på Salong Lisma/Eddelie och köpa ett liknande kit med hårprodukter, då har jag iaf en bra start på packningen!

Just i detta nu sitter jag med en känsla av feberfrossa men jag är inte sjuk. Det är en daglig reaktion på den starka kortisondosen, varje eftermiddag fryser jag som en blöt hund, har feberont bakom ögonen och blir röd och supervarm i ansiktet. Förhoppningsvis avtar detta när jag från och med i morgon ska trappa ner på dosen till på torsdag när jag är nere från sex tabletter till en. I onsdags blev jag sämre i högra örat då ett bomullsaktigt lock kom tillbaka och det lät som att jag hade en hel brummande motor i örat. Halva torsdag var läget likadant och jag ringde öronmottagningen för att kolla om det var "normalt" mitt i allt det onormala att man kan bli sämre under behandlingen och så länge yrseln håller sig borta så är det tydligen ingen fara. Idag är locket borta men tinnitus-ljudet dras jag med än. I morse frågade jag min nattarbetande man om det hade regnat under natten för nånstans i mina tjutande öron anade jag ett regnljud men det var inte så lätt att urskilja. Vi har även kollat upp vad som gäller om jag blir sämre och måste uppsöka läkare over there. Med ett resebevis i bagaget så kostar det ca 1500:- i självrisk och det kan ju vara bra att veta. Annars har man ju hört att sjukvården i USA är sjukt dyr så det gäller att ha koll på försäkringar och villkor när man åker.

Även om vi annonserar med vår kommande resa i bloggen och på fb så behöver ingen med personliga eller närstående känningar av kleptomani eller inbrottssug göra sig besvär. Vi är inte så korkade att vi flaggar med att vi åker bort och sedan lämnar huset obebott eller obevakat! Inte för att det finns så mycket av värde att hämta hos oss men det är inte värt besväret att ens fundera på det- inte för att jag misstänker att mina läsare av blogg/fb har läggning åt det hållet ;)

Nu har den obligatoriska nattisången på Disney Junior spelats och lite kvällsmat och läggning av dotter och mamma står på schemat. Jag riktigt längtar till att få krypa ner i bingen vid halv åtta och låta snorpan stryka och nypa min hand genom spjälorna i hennes säng medan jag drunknar i min braiga bok på paddan. Har hittat en ny författare, Karin Wahlberg, och jag är på den tredje boken av totalt åtta i en kriminalserie. Fett nice :)

Ha en skön lördagkväll och ta hand om er!
KRAM ❤