onsdag 29 maj 2013

Lovely weather...

...och vi är ute varje dag!
Igår lyckades jag få min man att påbörja utrensning av våran knökfulla boda där man knappt kunnat stå med båda fötterna innanför dörren- på sant :) Till saken hör att jag ville åt ett stort furuskåp (som jag turligt nog vann på Nolia 1996) tillverkat av fd Furumagasinet. Detta skåp stod längst in och längst under allt men nu pryder det vår uppiffade (men skruttiga) altan.

Skåpet är perfekt för förvaring av engångsartiklar som ska (för)brukas vid våra mysstunder utomhus :)

En bra början iaf, mer påfyllning kommer ;)

Dom nya möblerna är på plats! Tyvärr var två av åtta stolar trasiga så vi har beställt två nya som vi ska hämta på fredag tillsammans med en matchande dynlåda och åtta svarta stolsdynor.

Not nice!

Mindre roligt utgångsläge men vi tömde den...

...och sen spolade jag och snorpan av den...

...vissa spolade även av sig själv ;)

Och här har ni dom första bilderna efter makeovern, fler lär komma ju mer vi fixar eftersom den är långt ifrån klar än...

Tistel

Tistel

Fin stentavla som jag fått i present av fina vännen Pörni som driver Tistel
"Live well, Love much, Laugh often"

Medan vi städade ur bodan och fixade på altanen så skötte vi söta Eddie, fem veckor äldre än Sally

Jag kan upplysa er om att det märktes att vi hade två livliga, leksugna -11:or på tomten ;) Dom röjde som galningar bland alla leksaker som vi grävde fram i all bråte. Det bästa är att vi hittade en massa bra-att-ha-saker, vissa har vi redan köpt/ fått så nu har vi dubletter av bl.a. rutschkanor, trehjulingar och Bobbycars men vad gör det?

Flax...

För några veckor sen gick jag med i Smartson, en sida där man likt Buzzador får testa olika produkter. Hittills har vi fått erbjudande om att testa bl.a. Arla köket mjukglass, Castello Alps Selection dessertost, Kiviks Musteris frukt- och bärsoppor och ICA Skona tvättmedel. Nu senast kom ett test på en gräsklippare, en Viking MB 4 RT.

Kolla på länken ovan, 7745 ansökningar kom in! Förra veckan fick jag ett mail där det stod att jag var nominerad, vi var 50 utvalda och av dessa skulle 10 slutgiltiga testpiloter väljas ut. Jag fick skicka in en profilbild och en beskrivning av mig själv på max 200 tecken- hur lätt är det?!

Tydligen lyckades jag bra för idag kom mailet som bekräftade att jag kom med!! Jiiihoooo :)
Jag får hämta ut en sprillans ny klippare i stan och vi ska testa den under hela sommaren och sen får vi behålla den- gratis och franco *glad*
BästMatte kollade upp den på nätet och skickade detta sms idag;

Inköpspris :)

Klipparen vi har är i princip ny, vi köpte en Husqvarna för tre år sen så snart har vi två fina maskiner för vi kommer med största säkerhet behålla även den "gamla" oavsett om vi gillar den nya eller inte!

Det jag åtar mig att göra förutom att klippa gräs är att skriva om den på deras blogg och visa nån bild. Sen kommer jag givetvis att recensera den här i min blogg. En bra arbetsfördelning enligt mig är att Matte klipper och jag fotar/ skriver ;) Skämt åsido så kommer även jag att klippa, nåt annat är det inte tal om!

Så- vill ni testa nya saker så tycker jag att ni ska anmäla er på Smartson, det kostar ju inget att anmäla sig eller att vara testpilot!

Hemmasnickeri...

Stora dottern kom hem idag med dessa underbara plagg i velour som hon hade gjort på syslöjden till snorpan;

Lite stora än men till hösten passar dom nog :)

Bonussonen tittade på stora dottern och hans spontana kommentar var;
"Har du gjort dom där på träslöjden?" En liten tankevurpa ;)

Kotten...

Vi har precis haft två arbetskvällar på vårat underbara dagis, kvällens pass var inte långt då vi bara målade ett andra varv på den nya bodan samt monterande upp några gungor. Ett avslut på söndagens pass då vi räfsade, målade och snickrade. Jättetrevliga kvällar då vi haft sol och riktig sommarvärme! Eftersom vi var många som hjälptes åt så gick arbetet rätt fort och utöver arbetet så hann vi med grillning, glassätning och bus med barnen mellan varven. Jag är SÅ glad att vi valt föräldrakooperativet Kotten! Sally älskar sitt dagis och gråter på helgerna när det är stängt- ett bra betyg! ;) Att månadsavgiften är hälften av kommuntaxan är inte det viktiga utan det är tryggheten, gemenskapen, personalen och läget! Att man får göra ca 10-11 kökspass/ termin är inte heller betungande, speciellt inte när man ser vad vi vinner på det!

Snart har hon sju veckors "semester" så vi får se hur tråkigt det blir för lilla gullrumpan ❤

Kalas...

För några dagar sen var jag hos min fina vän Tess och när jag kom dit så fick jag en present och tårta

Paketet innehöll ett resekit...

...med en hårkur från USA, Amika. Det blir spännande att testa :)

Jag har även fått detta fina fruktfat av mamma och hennes sambo Lars

Jodå en påfyllning av frukt är på G :)

Nähäpp, kanske dags att knyta ihop fläskläggen... eller benen... så jag orkar upp imorn då vi har ett spännande studiebesök på SSAB i Luleå. Våran personalchef har ordnat detta för oss nio tjejer på sulfatsidan på jobbet i syfte att höra hur deras anställda kvinnor upplever arbetet på en mansdominerad arbetsplats. Vi ska även utbyta lite erfarenheter angående kvinnligt nätverk, kan vara högst intressant :)

Jag avslutar med denna skönsjungande donna som hittade en mikrofon i Idol-spelet och gick igång :)

Ha en trevlig kväll!
KRAM ❤

fredag 24 maj 2013

En onödig fundering...

...kring nödighus- men frågan kommer per automatik när man äntrar dasset i damernas omklädningsrum på jobbet och det ser ut såhär;

Manlig kollega i nöd som varit på besök? Eller städ som glömt återställa ordningen?!

Just detta dygn var vi endast två av tre möjliga tjejer på avdelningen och jag tvivlar på att nån av oss väljer att sitta kallt och hårt om vi kan välja ett mer bekvämt alternativ för våra nätta ändalyktor ;)

Möblemang...

Åhh så innerligt jag hoppas att Jysk ska leverera! Vissa saker är fullt funktionsdugliga och i prima skick medan andra är vinda, tröga och allmänt halvskrotiga.

Vi har ändå valt att beställa nya utemöbler från denna butik. Dom positionsstolar och två bord- allt i vit(?!) plast- har sett bättre dagar och jag ska dansa limbo och fira med en bärra sen idag då vi skrotar dom gamla och installerar dom nya :)

Bord som är 205-275 cm långt- behövs i vår "familjen annorlunda" Utseendet påminner om svartmålat trä men är i underhållsfri plast- fast det är klart, man kommer väl inte undan att torka av det för att hålla fräschören ;)

Åtta svarta stolar

En matchande låda för dynorna

Oooooh vad jag vill köpa denna barngrupp åt snorpan!! Men 1300 pix?! Nja....

Urk vad tråkig altan vi har just nu! :(

Nu saknas bara en sandlåda och montering av gungställningen så är gården ganska barnvänlig för sommar- och höstlekande småttisar ;)
I dagsläget sitter snorpan på vår grusfyllda uppfart och gräver (o)fina gropar för att fylla hinkar och baka kakor i formar. Kakor som givetvis är dömda att misslyckas då gruset rinner ut ur kakformarna :( Dessutom sprids gruset ut på alla tänkbara ställen där vi inte vill ha det, ex altanen, gräsmattan och på bron.

Sandlådan måste ha ett lock, gärna ett som man fäller upp till två små bänkar. Sen funderar jag på att snitsa ihop ett smidigt skydd av plast el presenning då alla omkringstrykande katter garanterat kan få ner sitt illaluktande piss genom springorna i trälocket!

Halvtidarn...

Så kallas jag nuförtiden på jobbet. Ja, det har blivit lite mycket ledighet på sista tiden men vad att göra? Barnen är bara små en gång och alla förpliktelser hopar sig ibland för oss sexbarnsföräldrar- även om vi "bara" har fem hemmavid. Eftersom jag tagit ledigt två tolvor fm i helgen så blir jag ledig ända till onsdag och det gör inte ont :) Det som är lite illa är att jag verkligen borde vara på plats och plåga mig med truckkörning men... nu är det som det är! Jag får en känsla att vissa kollegor kan tänka sig att byta ut mig mot en fulländad renserist som gör alla arbetssysslor inkl körning men jag hoppas dom har lite mer tålamod med mig och försöker se dom fördelar som jag ändå kan bidra med :)

Ikväll ska vi faktiskt unna oss att åka på lite trevligheter anordnade av jobbet. Vi missade ju middag och underhållning förra fredagen då mitt skift och ett till var inbjudna med respektive men eftersom Gullan piggnat till från höstblåsorna och mina svärföräldrar kommer och sköter så har vi möjlighet att delta under några timmar ikväll. Jag gissar att vi mest hinner surra och äta innan vi beger oss hemåt igen, det är krattning av fotbollsplaner och lite annat på agendan imorn så vi måste vara pigga och alerta på lördagmorgon ;)

Så kan man oxå sova gott ;)

Härliga sommar! Lätt klädsel och värmande sol känns som balsam för en värkande kropp. Vi ska snart på återbesök på barnmottagningen ang Sallys mjölkallergi men till dess så njuter jag i solstolen med en kopp kaffe i näven ❤

Ha en fin fredag allihop!
KRAM

söndag 19 maj 2013

En mysdag...

...i solen!
Som jag nämnde tidigare så blev vi solokvist idag då Matte åkte till Boden på fotbollscup med tolvåriga dottern, bonussonen åkte till en kompis, tolvåriga sonen sov hos en kompis och stora dottern tog en riktig tonårssovmorgon.

Då passade jag och Sally på att hälsa på hos min kompis Lisa. Hon var ledig idag och hemma med sin minsting Eddie som är fem veckor äldre än snorpan. Solen stekte och vi satt ute med varsin kopp kaffe medan småttisarna för första gången visade ett intresse av att leka med varandra. Dom ritade på marken med kritor, körde traktorer, blåste såpbubblor, vräkte i sig ostkrokar och badade i en badbalja. Tanken var att vi skulle vara en kortare stund eftersom besöket föll in under deras sovstund men både barnen och vi mammor hade så trevligt att en halvtimme snabbt blev till tre timmar :) Lisa servade oss med kaffe och kall dryck i omgångar och sen snodde hon ihop en lunch- allt detta avnjöts vid utemöblerna och nu svider min osmorda, grisrosa hud *ajaj*

Här kommer några bilder från dagens mys;

Jag ska måla hela världen lilla mamma...*tra-la-laa*

Två gånger Picasso

Saft och ostkrokar är mumma!

Med myror i brallan (eller blöjan) är det svårt att sitta still ;)

"Jag kapar Eddies badbalja nu när han lämnade den"

"Men... Det är ju min badbalja- jag vill bada!"

"Okej, vi delar på badet!"
Finns det hjärterum så finns det stjärterum ❤

Roligt men inte så värst renande ;)

En knäckt stjärna slocknade i bilen och fortsatte sova gott i vagnen, i lite skuggande skydd från spetsgardinen på altanen

Cooling... eller nåt ;)

Ouch, första brännan!

Mina stora barn har kommit hem och nu inväntar vi bonusbarnen och familjens pappa, en man som lär vara mer sönderbränd än jag efter en heldag vid fotbollsplanen! Kanske läge att införskaffa nya solskyddskrämer för säsongen ;)

Hå-och-hej-från-mej!

Hör och häpna...

...jag hör bra igen! :)
Jag var på hörselkontroll på öronmottagningen i torsdags. Snälla mormor följde med och höll koll på lillskrot som var ledig från dagis. Vi lämnar inte gärna bort henne än eftersom hon behöver landa lite i det faktum att vi varit borta och kommit hem igen, en nyttig sak att lära sig men inte alltför lätt för en liten människa med dålig tidsuppfattning. Så mormor och gullrumpan följde med in i rummet där kollen utfördes och det var bästa lösningen för då såg hon mig inne i den ljudisolerade bunkern samtidigt som det inte störde testet. Efteråt gick dom ner till cafeterian och fikade medan jag träffade en läkare som gick igenom testresultatet. Hon tittade i båda öronen och sa att dom ser ut som exemplariska skolboksämnen, allt såg mer än bra ut :) Hörseln är som sagt tillbaka men eftersom jag fortfarande har tinnitus i båda öronen så ville hon skicka remiss till Sunderbyns sjukhus för att göra en mer avancerad test av nerverna längre in i öronen. Sen väntar ett återbesök på las i stan till hösten för att följa upp nervtesten. Mest troligt har nån typ av flimmerhår i snäckan tagit stryk pga min "plötsliga dövhet" och detta måste följas upp.

Bild lånad från nätet

Jag måste vara extra noga med hörselkåpor på jobbet (vilket jag faktiskt alltid varit) och inte använda hörselproppar mer än nödvändigt. Jag är nämligen fortfarande känslig mot tvära, höga ljud och isf att proppa igen öronen så måste jag eliminera ljuden som får öronen att dra ihop sig av olust. Duk på bordet vid dukning, inte stå intill maskiner som låter illa, hålla barnens ljudnivå på lagom nivå är några saker att tänka på. Det kniviga är att ett av familjens barn har en stämma som skurit i min hörsel redan innan detta uppkom och hur löser man det?!

Jag är SÅ tacksam över att vi har så kompetent personal på företagshälsovården på jobbet, att dom satte in behandling så snabbt på ett symptom som är så otroligt ovanligt. Var det detta som räddade min hörsel? Oavsett så är jag ödmjukt tacksam!

Medvetslös trötthet...

I fredags drabbades jag av nåt skumt i kroppen- såklart eftersom det är jag! En fruktansvärd kramp kom och gick i magen och jag mådde som bäst när jag låg i fosterställning. Så fort jag var uppe och gick eller försökte räta på mig så skar det som knivar i magen, först uppe på övre fläskvalken och sen ner mot naveln. Att skjutsa skolbarnen var en ren plåga, jag var kallsvettig och satt som en kärring inne i framrutan eftersom jag var tvungen att hänga över ratten för att komma så nära fällknivsläge som möjligt. Matte jobbade sista skiftet för cykeln, en tolva förmiddag, så jag var utelämnad åt mitt öde att fixa allt själv. Det allra värsta var tröttheten som drabbade mig, ni vet en sån där trötthet som man får när man är sjuk och sover sig frisk. Hemmet såg ut som ett bombnedslag eftersom driftiga snorpan hämtade flingor, kakor och salta pinnar i skafferiet och drack festis (drällde runt här och där) och tuggade på äppelklyftor som hon fått i en skål. Jag var jävlat borta mellan varven och hur jag än kämpade så kunde jag inte hålla mig vaken!!

Eftersom vädret var oförskämt bra så gjorde jag ett tappert försök att vara ute med Gullan innan lunch men efter 10 minuter så var jag tvungen att ge upp, höll på att tuppa av!

Solflickan- som inte var lika solig när jag tog henne under armen och lyfte in henne under högljudda protester

Jag hade givetvis stängt grindar och säkrat bort ev faror men inte kändes det speciellt säkert ändå! Ju längre dagen led desto längre perioder fick jag då jag var närvarande och innan min arbetande make kom hem så gjorde jag ett litet ryck och röjde det värsta. Dubbelvikt och svettig lufsade jag runt med dammsugare och skurkäpp så att min älskade skulle slippa komma hem till ett katastrofområde. Bonussonen var på studsmattan med gullrumpan medan jag försökte röja och det var snällt av han. Studsmattan är ett tryggt ställe då vi har skyddsnät runtom vilket gör att dom inte kan ramla ur eller i snorpans fall smita iväg :)

På kvällen hade jobbet anordnat ett festkväll med mat och underhållning för två skift varav det ena var mitt. Detta trevliga spektakel missade vi och det var med blandade känslor. Dels var det tråkigt men samtidigt är vi mån om vår tid med barnen nu när vi varit borta så länge. Vi hade soffhäng med barnen och kollade in semifinalerna i hockey samt finalen i Eurovisionschlagern. Nästa helg är det dags för två andra skift (bl.a. Mattes) och vi får se hur vi gör då.

På kvällen var jag bättre i magen men en fadd eftersmak av katastrofmamma hade bosatt sig i magen :(

Lördag...

En vacker dag med familjemys. Solen sken och Matte brottades några svettiga timmar med stubbarna som ska bort.

Lilla hjälp-(stjälp?)redan

Lunchpaus

Nu är det nära!

Sally har fått en fin klänning av faster ❤

Nån som saknar snön?!

Vid lunch åkte jag in till stan för att köpa sandaler och solhatt åt Sally för detta är något som vi saknade. Gjorde riktiga fynd! Jordgubbssandalerna var hyfsat billiga på rea men det största fyndet var en solhatt + en tunika för endast 30:-!

Fantastiskt söta!

Vi fick en middagsinbjudan till grillkväll med goda vänner men tyvärr så kunde vi inte åka eftersom vi redan hade tagit fram laxfileer och gjort egna klyftpotatisar som låg inoljade/kryddade och väntade på ugnsvärmen. Tur att sommaren är på intågande så att det blir fler grilltillfällen framöver :)

Ett välbehövligt bad av skitig unge...

...som ren och goluktande kvällsmyser med Pippi-spel på mammas padda.

Höstblåsorna...

Äntligen börjar det lätta i händerna och under fötterna! Vi smörjer fortfarande med kortison och mjukgörande men nu kan snorpan sova utan Tavegyl och det är ett bra tecken :) Det kliar lite än och rodnaden är kvar men det syns att det är på väg bort, det illröda har bleknat.

Hockey...

Ikväll är vi enade oavsett vilket lag vi hejar på i elitserien :) Det är VM-final mellan Schweiz och Sverige och givetvis ska vi sitta bänkade! Matte lär missa början eftersom han har styrelsemöte på dagis men han hinner nog se merparten ändå.

Nu ska vi skjutsa bonussonen till en kompis och sen ska jag och Sally hälsa på våra kompisar Eddie och Lisa och övriga i deras familj :) Det blir kul, har saknat min vän så en kaffe och lite surr är på sin plats. Imorn jobbar jag fm med uppstigning 4.30 (ska göra cykelpremiär!) så det lär bli nattinatti direkt efter hockeyn (om jag lyckas hålla mig vaken!)

Tack för alla fina, uppmuntrande kommentarer här i bloggen och på fb. Att beröra och intressera er läsare gör mitt skrivande mer givande, då känner jag att jag inte skriver enbart för min egen skull :)

Ha en skön dag i solen mina vänner!
KRAM ❤