söndag 22 januari 2012

Attans.....

...vad jag är dålig!! Karaktär noll, visst var det så jag uttryckte mig för länge sedan här i bloggen? Jag får nog revidera det och säga att jag min karaktär ligger på minusskalan *suckar* Jag har varit så duktig med min pulverdiet och druckit fyra påsar per dag.... fram till nattjobb.... fredagkväll.... hormonstinn.... Näe, jag föll pladask. Jag lurade t.o.m med mig mina arbetskollegor att slafsa i sig mat från Max och dom var inte nödbedda när det gällde att äta skräpmat :) När jag väl började fuska så rullade det på men NU... NU har jag bestämt mig att imorgon är en ny dag med nya möjligheter och nya krav så det är dax att återgå till påsarna igen. Totalt har jag tappat 4,5 kg och det är en bra början men det duger inte på något sätt.
Jag har även kommit igång med mina besök på StepIn, i fredags körde jag och sötsmulan Jenny ett spinningpass på 50 minuter och jeeesus amalia! Mina ben skakade när jag klev av cykeln och hälften av min totala blodvolym pulserade som en stånghammare i mitt rödblommiga ansikte. Det blänkte av svett på armar, händer och i ansiktet och då inser man att det tar på fettokroppen! :) När man kollar på klockan och konstaterar att det bara gått 15 minuter av 50 och man bara vill lägga sig ner och dö pga syrebrist så inser man att man är i helsikes dålig form! Bra med nya insikter och erfarenheter ;)

Det känns skönt med mitt nya jobb. Det är mycket att lära men det ger en jäkla tillfredsställelse när man hittar i fabriken, när man kan åtgärda problem på egen hand och när man är observant och kan mota problem i grinden innan dom ställt till med nåt elände! Det är ett rörligt jobb och det känns extra bra när jag klättrar upp och ner i trappor, sliter i spolslangar med högt vattentryck i och när musklerna får "vardagsjobba" med en överväxel i- dessutom får jag en penninglön oxå, utöver min "jobbträning" *flinar*

Snart kommer väl dagen då jag gjort nåt obra, orsakat nåt haveri eller tappat nåt vedlass med trucken! Då får känslomänniskan Vera gå undan, lipa en skvätt av ilska över mig själv, känna mig som sämst på jorden och svära en osande ed för att sedan rycka upp byxorna över midjevalkarna, torka ögonen på tröjärmen, trycka ner hjälmen på skallen och gå ut i produktionen som den operatör/chaufför jag är/kommer att bli. Jag är hård mot mig själv och kräver nästintill perfektion- uppnår jag inte det så blir jag sjukt besviken på mig själv. Detta gäller även scrapbooking och annat jag tar mig för. Om en månad ska jag gå på en tårtkurs (via Handkraft och Sarah) där vi bl.a kommer att få göra dekorationer till tårtor, färga in sugarpaste och annat lyxigt och där blir jag väl oxå en piska på min egen bak ;) Jag tror det blir en rolig kurs!!

Dagens mitt-i-prick;
Andra dagen på en diet är alltid enklare än den första, då har du redan slutat. Haha, klockrent!

Ha en underbar kväll och ta hand om er!

söndag 15 januari 2012

Jag förstod....

...att det var en fördel att ha bröllopsdag samma dag som Mattias har födelsedag- för han! Detta innebär att han inte glömmer att vi firar vår dag samtidigt som han får rista in en pinne till i livets måttstock- men det känns som att vår dag bara "försvinner" och blir osynlig när en jubilar ska firas samtidigt. Barnen reagerade när dom fick höra att vi varit gifta i fyra år idag- "va, har ni bröllopsdag idag?! Gifte ni er på födelsedagen"?! Jorå, såäre och barnslig som jag är så suger det lite... men bara lite, huvudsaken är ju att jag får leva med mitt smarto som jag älskar :) Så Matte- grattis på din födelsedag och grattis på vår bröllopsdag!! Hoppas du står ut med din surtant i mååånga år till *ler sött* :)

bild lånad från nätet

Vikten då... hmm, jag är ju som tidigare nämnts en jäkligt lat person som älskar allt sånt man inte ska stoppa i sig för mycket av! Började med LCHF för några veckor sedan och det gick superbra- fram till -4,5 kg på vågen och precis som förra gången med denna diet så tog det tvärstopp där. Då menar jag döpall! Jag vet... jag måste röra på mig mer och nu när jag har smygit igång min yrkeskarriär så får jag mer "gratismotion" i form av vardagsfys men det tar väl nån dag innan det börjar ge resultat. Men till lat, karaktärssvag och slisksugen kan man även lägga till otålig. Så, för att chocka min bulldeg till kropp så har jag påbörjat en två veckor lång pulverdiet, med Apotekets "Modifast" som styrmedel. Smakar helt okej och finns många smaker att variera mellan men redan efter två dagar så märker jag ju hur tråkigt det är att inte få tugga på något! Det finns ju sk bars att köpa men det har jag inte införskaffat än och jag är nog så illa tvungen att göra det så att jag inte glömmer hur man gör när man använder tänderna- stooor risk! ;) Efter dessa två veckor ska jag bara byta ut tre mål om dagen och äta ett vanligt mål och det är ju en bra sporre, något att se fram emot :)
Hur det går då?! Helt klart åt rätt håll men jag är ju en typ som kan pendla +/-1,5 kg från en dag till en annan så jag kommer inte med några siffror förrän jag kört detta i några dagar.
Förutom det monotona i att dricka sin föda varje måltid så har jag insett att jag är ruskigt dålig på att få i mig vätska- förutom kaffe då! Jag ska hinka i mig minst 2,5 liter kalorifri dryck utöver den liter som går åt till fyra påsar men hur lätt är det?! För att försöka förhindra stopp i systemet så fyller jag upp min shaker med vatten direkt efter en påsdryck och då får jag i mig drygt 1,5 liter, resten får jag försöka pytsa i mig mellan målen när suget efter annat blir för stort. Sen får man leva med biverkningen "race- to- the- toilet" som man får på köpet. Jag har en partyblåsa utan dess like men inte ens den kan stå emot efter allt jag hinkar.
Det roliga är att vi är flera som kör någon form av pulverdiet just nu och förhoppningsvis kan vi sporra och stötta varandra när det känns enformigt och motigt. :)

Jag har kommit ett steg närmare motion utöver det vardagliga... men det är inget att skryta om eftersom det är ett ministeg... men ändå. Jag har hittat StepIn´s app till iphone och den har jag givetvis laddat hem så nu kan jag ha full koll på vilka pass som körs när och med vilken instruktör samt boka pass- tror det är läge att testa den till veckan :)

Jag saknar min scrappande del av livet men just nu finns ingen tid över till min roliga hobby! Det kanske blir annorlunda när mina arbetsrutiner halkat på plats i vår stenhårt schemalagda vardag men just nu ligger jag på produktion noll.

Det var en snabbresume av viktläget, nu är det dax att ta en timmes familjeumgänge innan jag ska styra mot jobbet och en tolva natt :)
Ta hand om er därute och var inte rädd att slänga in en kommentar ;)

tisdag 3 januari 2012

God Jul, gott slut.....

....och god fortsättning på år 2012!! Hjälp vad mycket som hunnit hända sen jag skrev sist, mitt "löfte" till mig själv att uppdatera oftare och kortare verkar ha fastnat i önskestadiet för i det praktiska verkar det inte funka- än iaf :)

Liten har firat sin första jul och sitt första nyår men hon var högst frånvarande vid båda tillfällena. Julen firade vi i Rosvik och det var en lugn kväll med den närmaste familjen i form av värdarna (svärföräldrarna), svägerskan med familj och hela våran familj. Tomtarna kom två till antalet men otur- Sally sov över deras besök, hon var så inibomben trött att det inte gick att hålla henne vaken. Nåja, ingen större förlust, nya tag med ny tomte nästa år! Maten var mycket god, Kalle Anka gav barnhögen lite julkänsla innan maten och alla verkade ha varit mer eller mindre snälla förra året. Kvällen hos svärföräldrarna blev dock inte så lång och när vi landade in hemma var det en lugn kväll med soffmys och lekande barn som gällde.

Julglad tjeja :)

Detta underbart fina kort fick jag av stora tonårsdottern tillsammans med ett paket...


... innehållande en underbart fin tingest! Tyvärr strular datorn med mig så bild på den kommer senare. Behöver jag tillägga att blödiga mamman började snörvla och torka tårar?! ;) Kärleks- och ömhetsbevis från barnen är det bästa man kan få!

Nyår firades i Rosvik- favorit i repris?! *S* Näe, vi var i samma by men nu var vi inbjudna hos Sallys kompis T och hans pappa och höggravida mamma. Vi åt god mat och hade trevligt i finfint sällskap men redan efter 19 klockade T in medan vår lillsnorpa höll igång till efter 22. Då var det gröt och pyjamas/ torr blöja som gällde och hemfärd. Vaddå, inget tolvslag?! Jo, men det tog vi på hemmaplan. Både vi och våra värdar var inställda på en kort afton då alla var trötta och dom små skulle sova. Huvudsyftet med vår tidiga kväll var nyårsdagen....taadaaa.... premiär på jobbet! Kl 4.30, efter en natt med superdålig sömn pga rädsla för försovning, vaknade jag 10 min före väckarn och klev upp. En 12-timmars förmiddag stod på schemat och ögonen var trötta men viljan var god :) Det blev en trevlig dag och jag kände mig både välkommen och väl omhändertagen! Nu jobbar jag bara onsdag och torsdag förmiddag (6-14) och sen är jag ledig enligt schema så det blir en mjukstart, trots en tuff förstadag.

Julen är utstädad för detta år och det känns skönt! Visserligen står granen fullt påklädd och stirrar på mig med svettiga grenar och den ska få återgå till nudiststadiet samt stuvas undan men det måste jag göra när liten är upptagen med annat, annars får jag oönskad hjälp med pyntet och det vill jag inte ha :)

Stormen viner utanför fönstret och maken har varit ute och skottat i sin anletes svett, för det är mängder med tung snö som vräkt och drevat in hela natten och det roliga- det vräker fortfarande ner med oförminskad styrka! *suck* Jag tycker det räcker nu, vi är inga skoter eller skidentusiaster så tack- vi klarar oss ypperligt bra med det som kommit nu!
Grillplatsen vintervilar ;)

Nyårslöften är inget för mig för jag har karaktär noll men med tidens erfarenheter och upplevelser så har jag bestämt mig för att försöka- verkligen försöka- skita i sånt/ såna som slukar min energi... sånt/ såna som inte tillför mig något.... sånt/ såna som får mig att må sämre än nödvändigt! Sådetså!

Nu är det läge att ta tillvara på denna eftermiddag och försöka vara så effektiv som möjligt med så lite energiförbrukning som möjligt :)

Ta hand om er!!