onsdag 16 december 2009

Och så var det tredje advent....

...som kommit och gått- shit vad tiden rusar iväg!! Jag tar min mössa i handen, böjer huvudet i skam och ber så mkt om ursäkt för att jag varit så usel på att uppdatera!! Men jag har det vanliga I-landsproblemet- min tid räcker inte till *suckar*

Vi har haft en helt underbar vistelse hos lillebror och hans söta Emma, med mkt promenad (inte söndagsmotion utan rå-gå på alla Göteborgs gator och gränder), god mat, god dryck, hockeymatch i sällskap av utvandrade Pitebor och julklappsinköp. Vi är i stort sett klara med alla inköp, nu återstår bara att slå in alla tjugotusen saker! Fast nog kan man ju fundera hur man är funtad då man springer och köper på sig julklappar som tar en jäkla plats i packningen och på tåget- från affärer som finns fem mil norr om hemmet?! Korkat! Shit the same, på något underligt sätt är det roligare att handla i en stad låååångt hemifrån än i en stad inom spottavstånd :)

Här kommer några usla mobil-bilder från vårt mysiga besök på Lisebergs julmarknad.



Ingen snö = ingen julkänsla men detta rådde dom bot på genom att ha konstsnö-besprutade dekorer och granar lite varstans... och all belysning!! Jag säger då det- min mor och svärmor har bland dom mest fina och juliga hemmen jag vet med många smålampor, ljuslyktor och ljusslingor och både jag och Matte (men främst Matte) brukar skoja med dom och påtala att strömförsörjningen i allmänna elnätet går i däck när dom har sina utelampor igång men jag tror Liseberg har fått oss att ändra uppfattning! Aldrig mer ska någon av våra kära mödrar få en endaste liten kommentar om smålamporna- inte från mig iaf, maken kan jag inte svara för eftersom han har en groooov "skämt- och busådra" i sig *s*

Som jag nämnde i förra inlägget var vi bjudna till våra vänner på middag vid hemkomst och det blev en skittrevlig kväll!! Vi träffades kl 14 för att bowla, basta, äta mat och roa oss med biljard- och Jengaspel :) Värdpar var våra underbara, fortfarande nykära L och M som dagen till ära hade halvårsjubileum! Tänk vad tiden går fort- nyss var det examen!! Tyvärr höll jag och Matte bara ut till ett-snåret, då tog vi en bulle hem men å andra sidan var det inte så konstigt- kl 17 dagen innan klev vi på nattåget mot Älvsbyn och vi spenderade17 timmar på sittplats innan vi mörbultade klev av tåget för vidare färd hem. Då får man inte klaga på att vi "bara umgicks, drack och var sociala i 11 timmar" *s*

Advent blev en lugn mysdag för oss, vi sov ordentligt och på kvällen kom verkligheten ikapp mig och det var nattjobb som stod på agendan. Har nu avverkat tre nätter och är ledig till fredag kl 18, då går jag på mitt helgskift medan matte går på 06 lördagmorgon- ännu en helg då vi bara ses på jobbet... Nån som kan komma på ett bättre prevmedel?! :)

Vi har haft fabriksstopp så jag och mina kollegor har sprungit fram och åter i måååånga vändor för att ställa av saker, dränera ur rör, stänga/öppna ventiler osv osv.... det gäller att göra allt rätt då vi har med ånga, lut och syror att göra. En sak är då säker, man sover gott efter ett sånt arbetspass!!

Nu ska jag färdigställa ett beställningskort, en altrad födelsedagspresent och påbörja planering av en bok som ska till ett namngivningskalas (oreligiös form av dop)

Jag hakar på min bloggvän Lian och flaggar för kampanjen som är både behjärtansvärd och viktig- i mina ögon i alla fall. Var och en får ha sina vanor och åsikter, jag tänker inte pracka på någon varken moralkakor eller predikningar men för mig är det en självklarhet att julhelgen är en tid för familjemys där alla ska må så bra som möjligt- hur man då gör det vet alla bäst själva! :)

Kika in på http://www.vitjul.com/ för att se vad vitjul-kampanjen innebär.....

Nu ska jag verkligen bättra mig med uppdateringar, ni ska få se :)
Ha det gott mina vänner och sköt om er!!