söndag 29 mars 2009

Leka strömavbrott...

..någon som har provat det? Vi lekte den leken igår, kl 20.30 släcktes lamporna hemma hos oss och de rum som behövde lysas upp var upplysta av levande ljus. Jag älskar levande ljus (!!!) så för mig var det inte något att fundera över om vi skulle vara solidariska och släcka ner som en stor del av övriga världen. Däremot gjorde vi nog ett regelbrott när vi lät tv:n vara på men det var ju robinson och alla barn satt uppe och tittade och... okej, jag erkänner, jag ville oxå se- program med intriger, insekter, träskblöta och ill-dumma kommentarer gör att jag mår så extra skönt där jag sitter tillbakalutad i hemmets lugn vrå. Det är som när vi ser "Familjen annorlunda" där tre familjer innehållande många barn visar upp sin vardag- det skänker oxå ett lugn i min mammakropp. Hu vad duktiga (eller dumdristiga) dom är som åker på skidsemester med 10 barn eller storhandlar på Willys med 5 minderåriga barn som springer bort mellan hyllskeppen! Blir svettig bara av att se dom irra runt på tv-skärmen!!

Igår hade vi en smått hektisk dag, systers trollungar kom på em och efter dom landade våra vänner Niclas och Tess in här- trevligt!! Vid middagstid kom en hungrig, nyduschad arbetare från "den- lilla- fabriken- på- andra- sidan- stan" på besök. Min kompis- arbets- och pluggarvän JennyPenny hamnade i en skön skinnmöbel framför tv:n och där slocknade tant *host och skratt* Det värsta- omedvetet eller inte- var att hon glömde en snusdosa här!!! Ve och fasa, luktade i den och ÅÅHHH... jag fick be Matte ta dosan och gömma bort den för annars hade nog 7 månaders snusuppehåll avbrutits abrupt- vilket sug jag fick!! Nu vet jag att Jenny är för snäll för att lämna den här medvetet så hon ska få tillbaka den snarast möjligt- puss på dig Jenny :)

Idag fick vi oväntat besök av min gamla kompis Vickan och hennes minsting och det var skitkul!! Tro nu inte att HON är gammal, men vänskapen började när vi fick våra flickor år 98 och det går väldigt länge mellan telefonsamtalen och ännu längre mellan besöken men... hon finns där och det är så kul!!

På tal om något helt annat, dagen då vi hade så många barn här bjöds det på kräm, mjölk, varmkorv och bröd till middag och jag måste bara visa hur brödfatet såg ut, smått imponerande åt sex hungriga barn...


Lugnet har lägrat sig i vårt hem ikväll, de fyra mindre barnen har återvänt till sina andra respektive hem och den stora tonåringen kom hem efter en strapats till Hemavan men han gör då inget väsen av sig och sen vill han ju inte heller umgås med oss mer än nödvändigt så han märks knappt av :)

Tror inte att jag har tid att sitta här mer just nu, håller på att dona med påskkort och det är så kul när ilet håller i sig :) Ska jobba em till veckan så det gäller att passa på när jag har tid.

Vä håires!